Brugge: doelgroeptarief Brugge: doelgroeptarief

Brugge: doelgroeptarief

In Brugge kunnen bepaalde doelgroepen aan een voordeliger tarief parkeren. 

Parkeerders kunnen gebruikmaken van het werk- of cursistentarief door hun abonnement aan te vragen via het e-loket of in de fysieke Parkeerwinkel van Brugge. Dit abonnement is vastgekoppeld aan een specifieke nummerplaat die door 4411 automatisch wordt gevalideerd bij het starten van een parkeersessie. Het juiste tarief wordt automatisch in rekening gebracht zonder dat de gebruiker extra handelingen moet verrichten. Wandelen naar de parkeerautomaat is ook niet langer nodig.

Alle personen die recht hebben op dit verlaagde tarief en zich daarvoor aanmelden, worden opgeslagen in een database. Bestuurders die nu al over het werk- of cursistentarief beschikken, moeten zich wel eerst nog opnieuw registeren. Dit kan in de Parkeerwinkel of via het gloednieuwe e-loket.

Welke doelgroepen zijn er beschikbaar?

Werktarief:

Iedereen met een vaste werkplek in de binnenstad kan het werktarief aanvragen. Nadat de nummerplaat door de Parkeerwinkel is gevalideerd, kan de gebruiker een jaar lang gebruikmaken van dit goedkopere tarief om bovengronds te parkeren in de binnenstad. Dit kost dan maximum 3 euro per dag.

Cursistentarief:

Mensen die les volgen in een van de erkende onderwijsinstellingen voor volwassenenonderwijs in de binnenstad kunnen het cursistentarief aanvragen. Zij kunnen elke dag van de week van 9 tot 20 uur bovengronds parkeren in de binnenstad voor maximum 5 euro per dag.

Beide speciale tarieven worden bij het starten van de sessie volledig aangerekend en zijn onafhankelijk van de reële parkeerduur. Alle werk- en cursistensessies lopen automatisch af om 20 uur diezelfde dag.

Waar kan ik parkeren aan een doelgroeptarief? 

Deze tarieven zijn voor alle parkeerzones te Brugge beschikbaar met uitzondering van de Kiss and Ride parkeerzones.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 5
Contacteer ons