Anderlechtse gezinnen die in een gereglementeerde zone wonen, kunnen een bezoekerskaart aanvragen voor hun gasten. De fysieke bezoekerskaarten werden vervangen door een digitale oplossing. Ze worden voortaan toegekend onder de vorm van sms-codes. De voucher kan enkel gebruikt worden in de zone waarvoor de voucher is aangekocht.

Tarieven

 • Er kunnen maximaal 100 parkeercodes per jaar worden besteld
 • Een parkeerperiode telt 4u30 en kost 2,5 euro per code
 • Parkeerperiodes cumuleren op éénn dag is mogelijk

Hoe kan ik vouchers aankopen?

Documenten nodig voor de aanvraag:
Identiteitskaart van de bewoner en Het aanvraagformulier voor bezoekers

 1. Aanvraag via e-mail
  Print het aanvraagformulier af en verstuur het ingevulde formulier en een recto-verso-kopie van de identiteitskaart via e-mail naar: anderlecht@parking.brussels

 2. Aanvraag ter plaatse
  Een klantendienstmedewerker bezorgt je het formulier aan de balie en helpt je verder. Vergeet niet je identiteitskaart mee te brengen.
  Opgelet: enkel betaling met bankkaart ter plaatse.
 3. Aanvraag per post
  Print het aanvraagformulier en verstuur het ingevulde formulier samen met een kopie van de identiteitskaart op naar parking.brussels, Gasthuisstraat 31 - 1000 Brussel.

 4. Betaling via overschrijving
  Gelieve het bedrag over te schrijven op het rekeningnummer BE71 0960 2154 8569 met de aangepaste vermelding 'naam + bezoekerskaart Anderlecht', minstens 5 werkdagen voor de activering van de code(s). Antenne van Anderlecht

Om te activeren

Na de betaling, ontvang je een bevestiging van de klantendienst en een lijst met codes. Per code kan je een periode van 4u30 geldig parkeren. Je kan je vrijstelling activeren door een code en de nummerplaat van je invité te smsen naar het nummer 4411. Je ontvangt onmiddellijk een bevestiging via sms. Elk verzonden of ontvangen bericht kost € 0,15. De parkeerstewards scannen bij de controles je nummerplaat met hun handcomputers. Zo zien zij meteen of je een geldige vergunning hebt voor de zone waarin je wagen op dat moment geparkeerd staat.

 

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 4 van 13
Contacteer ons