Sint-Jans-Molenbeek Sint-Jans-Molenbeek

Sint-Jans-Molenbeek

Gezinnen die in een gereglementeerde zone wonen, kunnen een bezoekerskaart aanvragen voor hun gasten. De fysieke bezoekerskaarten werden vervangen door een digitale oplossing. Ze worden voortaan toegekend onder de vorm van sms-codes.

De voucher kan enkel gebruikt worden in de zone waarvoor de voucher is aangekocht.

Tarieven

• Type 1 bezoekerskaart:
    • Alleen beschikbaar voor omwonenden voor zijn bezoekers
    • Prijs: €5 voor 63 codes voor een hele dag parkeren (1code = 1 dag van 9.00 tot 21.00 uur)
    • 1 enkele aanvraag per huishouden
    • Maximaal 450 uur parkeren
  • Type 2 bezoekerskaart:
    • Voor iedereen die wil parkeren in Molenbeek
    • €2,5 per code geldig voor 4,5 uur parkeren
    • Maximaal 450 uur parkeren

Waar kan ik vouchers aankopen?

Documenten nodig voor de aanvraag: Identiteitskaart van de bewoner

Aanvraag via e-mail

Print het aanvraagformulier af en verstuur het ingevulde formulier en een recto-verso-kopie van de identiteitskaart via e-mail naar: molenbeek@parking.brussels

Aanvraag ter plaatse

Een klantendienstmedewerker bezorgt je het formulier aan de balie en helpt je verder. Vergeet niet je identiteitskaart mee te brengen.

Opgelet: enkel betaling met bankkaart ter plaatse.

Aanvraag per post

Print het aanvraagformulier en verstuur het ingevulde formulier samen met een kopie van de identiteitskaart op naar parking.brussels, Gasthuisstraat 31 - 1000 Brussel.

Betaling via overschrijving

Gelieve het bedrag over te schrijven op het rekeningnummer BE71 0960 2154 8569 met de aangepaste vermelding 'naam + bezoekerskaart Anderlecht', minstens 5 werkdagen voor de activering van de code(s).

Om te activeren

Na de betaling, ontvang je een bevestiging van de klantendienst en een lijst met codes. Per code kan je een periode van 4u30 geldig parkeren. Je kan je vrijstelling activeren door een code en de nummerplaat van je invité te smsen naar het nummer 4411. Je ontvangt onmiddellijk een bevestiging via sms. Elk verzonden of ontvangen bericht kost € 0,15. De parkeerstewards scannen bij de controles je nummerplaat met hun handcomputers. Zo zien zij meteen of je een geldige vergunning hebt voor de zone waarin je wagen op dat moment geparkeerd staat.