De parkeervouchers zijn beschikbaar voor inwoners van de stad Leuven.

Stad Leuven gunt een inwoner 200 uur parkeren via gratis aan te vragen vouchers. Daarnaast heeft een inwoner ook nog recht op gebruik van 200 uur parkeren via betalende vouchers.

De vouchers voor Leuven kan je aankopen via deze link.

Waar kan ik parkeren met een voucher?

Parkeervouchers zijn maar in een bepaalde zone geldig. Er zijn 2 soorten parkeervouchers:

• Parkeervouchers die alleen geldig zijn in zone LEU1 en LEU2
  • Parkeervouchers die alleen geldig zijn in zone LEU3 en LEU4

In welke tariefzones jij mag parkeren, hangt af van waar de aanvrager woont. Je vindt de tariefzone op de betaalautomaten en infoborden in de straat. Bekijk alle tariefzones op kaart.

Waar mag je niet parkeren met parkeervoucher?

Hou altijd rekening met de verkeersregels. De parkeervouchers gelden niet op:

• Parkeerplaatsen waar je een parkeerschijf moet leggen
    Bijvoorbeeld in de blauwe zone
  • Voorbehouden parkeerplaatsen
    Bijvoorbeeld parkeerplaatsen voorbehouden voor houders een parkeerkaart voor bewoners, autodelen of personen met een handicap.
  • Parkeerplaatsen voor kortparkeren
    Bijvoorbeeld shop-and-goplaatsenkiss-and-rideplaatsen en parkeerplaatsen voor (lichte) vrachtwagens
  • Parkeerplaatsen voor een ander voertuig
    Bijvoorbeeld voor taxi's, politie, bussen, (lichte) vracht
  • Plaatsen met een parkeerverbod
    In de stratenlijst staan ook straten die tot je zone behoren, maar waar (deels) een parkeerverbod geldt
  • Parkeerplaatsen in een zone met een toegangsvergunning
    Als je niet de juiste toegangsvergunning hebt

Hoe activeer ik een voucher?

Je activeert een parkeervoucher door de vouchercode en de nummerplaat door te geven via de 4411-applicatie of via sms.

Activeren via de 4411-applicatie

1. Download de app 4411.
  2. Open de app.
  3. Ga naar '4411 Diensten' en kies 'Parkeervouchers'.
  4. Geef de vouchercode en nummerplaat van het voertuig in.
  5. Klik op 'Activeer voucher'.

Activeren via sms

1. Stuur een sms naar het nummer 4411 met de boodschap vouchercode [spatie] nummerplaat (zonder streepjes)
    Voorbeeld: LEU12345678 1ABC234
  2. Je ontvangt direct een bevestiging. Lees deze sms en kijk na of de sessie correct is opgestart.
    • Wil je geen bevestigingsberichten ontvangen van 4411? Stuur de code 'C1' naar 4411. Je schakelt dan alle communicatie uit van 4411.
    • Geen bevestiging ontvangen? Misschien gaf je in het verleden aan dat je geen bevestigingen meer wilt ontvangen. Om opnieuw bevestigingsberichten te ontvangen stuur je de code ‘C1’ naar 4411.
    • Met sommige abonnementen kan je geen berichten naar verkorte nummers sturen. Informeer voor je eerste gebruik bij je provider of je van die dienstverlening kan gebruikmaken.